Posebna
ponudba

3,00€
2,10€
Čatni iz paprike

Čatni iz paprike

Dodatek k hladnim predjedem in jedem z žara.Sestavin..

7,00€
6,00€
Čemaž

Čemaž

Prehransko dopolnilo tinktura ČemažSestavine:  ..

3,00€
2,70€
Kumarice

Kumarice

Sestavine: kumare*, voda, kis*, trsni sladkor*, sol ..

Aktivnosti

Na Koreniki se odvijajo številne raznovrstne aktivnosti, pri katerih lahko sodelujejo tudi obiskovalci, prostovoljci in organizirane skupine. V nadaljevanju bomo predstavili le nekaj od njih, vedno pa je možno pripraviti program prikrojen po meri in želji interesentov. Pripravi se lahko tudi ekološka malica oziroma kosilo. Nenazadnje se Korenika nahaja v Prekmurju, pokrajini ki je znana po bogati kulinarični dediščini. Skupine se sprejemajo po predhodni najavi, tudi izven delovnega časa, ki je vsak delovnik med 7. in 15. uro.

Naravoslovni in tehniški dnevi

Šolam in ostalim izobraževalnim ustanovam ponujamo možnost organiziranja naravoslovnega oz. tehniškega dneva.


Korenika je domovanje številnim živalim: konjem, prašičem, kravam, biku, zajcem, kozam in kokošim. Za ogled zelo zanimiv je tudi zeliščni vrt in sušilnica, kjer se lahko spoznamo z zelišči in njihovimi posebnostmi. Kmetija premore številne tehnične predmete, ki so v pomoč pri kmetovanju in marsikateri obiskovalec se je tudi sam preizkusil kako vešč je v rokovanju z vilami, kosami in ostalo kmetijsko opremo. Naučimo se lahko tudi določenih kulinaričnih veščin in pripravimo namaze.

Vodeni ogledi, družabne in strokovne ekskurzije

Eko-socialna kmetija Korenika je primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov, oseb iz ostalih ranljivih družbenih skupin in zaščitnega zaposlovanja.


Ker podobnih inovativnih in uspešnih primerov ni na pretek je Korenika zelo primerna za tiste, ki si želijo ogledati ali seznaniti z delovanjem socialnega podjetja.

Tabori in delavnice

Prijazni domačini, neokrnjena narava in številne zanimive aktivnosti pri katerih lahko sodelujemo so kot nalašč za prirejanje različnih taborov.


Tako se je kar nekaj različnih skupin odločilo za dolgotrajnejše bivanje in druženje z nami. Najbolj znan je tradicionalen Tabor s konji oz. petdnevno druženje mladih in mladih po duši s prijaznimi konji.

Na Koreniki se odvijajo tudi številne delavnice; permakulturne, lončarske, kulinarične in zeliščne, če naštejemo le nekaj od njih.

Najem multimedijskega centra

Multimedijski center se nahaja v prenovljeni zgradbi ob glavnem poslopju. V njem se nahaja sodobno opremljen prostor, ki nudi vse, kar je potrebno za organiziranje manjšega seminarja ali sestanka.

Možno je tudi poskrbeti za kulinarično pogostitev in ogled kmetije.

Novice

12.06.2018

SPROŠČANJE NA KORENIKINEM ZELIŠČNEM VRTU

Na Koreniki imamo velik zeliščni vrt, na katerem raste mnogo zelišč, ki imajo zdravilne učinke... >>

23.05.2018

DOŽIVLJAJSKI TABOR NA KORENIKI 2018

Tudi v letošnjih počitnicah za otroke in mlade organiziramo počitnice na Koreniki. >>

23.03.2018

VRTOVI NA KORENIKI

Zavest o ekoloških načinih ravnanja z zemljo, pridelovanja kakovostne hrane in zdravega življenjskega sloga... >>

Več novic >>

Prijava na e-novice

Podatke uporabljali izključno za namene promocije eko socialne kmetije, njenih aktivnosti in spletne prodaje. Iz e-novic se lahko kadarkoli odjavite.


Kontakt

Naslov: Ekosocialna kmetija Korenika
Šalovci 86,

9204 Šalovci,
Slovenija
Telefon: +386 5 99 32 694
GSM: +386 70 752 559
E-naslov: info@korenika.si
Korenika.si je nastala v okviru projekta "Razvoj turizma na Eko-socialni kmetiji KORENIKA". Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.