ODSEV PRAZNIČNIH LUČI


Praznični december na vsakem koraku odseva svoj blišč, okrog nas se bohotijo okrašena drevesca in praznične luči. Trgovci nas vabijo z božičnimi popusti, ljudje nestrpno čakajo v dolgih vrstah, nakupujejo darila in dobrote za pripravo praznične mize. Ko se sprehajaš po mestu je tu in tam slišati zvoke božičnih pesmi in radostni otroški smeh. Vrstijo se še zadnje novoletne zabave, nastopi in prireditve. Za marsikoga je december težko pričakovani in najlepši mesec v letu, pretkan s čarobnostjo in upanjem. Nekaterim ne pomeni nič več kot le še zadnji mesec v letu, za (pre)mnoge pa je december čas praznine in bolečih trenutkov. Slednjim praznične luči odsevajo lastno nemoč, pomanjkanje, osamljenosti boleče bodejo v srce. V našem društvu vseskozi vse leto srečujemo s številnimi zgodbami ljudi iz najranljivejših skupin, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli na robu družbe in preživetja. Mnogi od njih so osamljeni in hvaležni za sleherni trenutek, ki jim ga podariš. Dobrodelnost in humanitarnost ni samo zagotavljanje materialnih dobrin, je veliko več. Zadovoljstvo ob pogledu na človeka, ki si mu pomagal in mu podaril vsaj kanček upanja je neprecenljive vrednosti. V teh decembrskih dneh se je zvrstilo veliko dobrodelnih akcij, ki odražajo nesebično pomoč človeku v stiski. Vsak, ki je bil del tega, je imel priložnost začutiti zadovoljstvo in toplino v srcu. Hvaležnost človeka v stiski je darilo tistemu, ki daje in nemalokrat ravno tisti, ki daje dobi veliko več od tistega, ki prejme. Tako je tudi s skrivnostjo čarobnostjo božičnih praznikov, ki so veliko več od okrašenih drevesc, daril in bogato obloženih miz. Ko si vzameš čas za bližnjega, ko ti uspe vliti kanček upanja in prižgati iskrice v očeh ljudem v stiski, takrat se božična radost razliva tudi v srcu.

V teh prazničnih dneh vam od srca želimo iskrenih trenutkov, prežeti toplino in radostjo. Spomnite se soseda, znanca, prijatelja in mu podarite tisto, česar ni moč kupiti. Naj bo leto, ki prihaja, prizanesljivo in srčno. In ne pozabite! Sreča je v majhnih stvareh, tistih drobnih iskricah v očeh in nasmehih na obrazu.

Ines Kranjec, predsednica Društva Mozaik


Kontakt

Naslov: Ekosocialna kmetija Korenika
Šalovci 86,

9204 Šalovci,
Slovenija
Telefon: +386 5 99 32 694
GSM: +386 70 752 559
E-naslov: info@korenika.si
Korenika.si je nastala v okviru projekta "Razvoj turizma na Eko-socialni kmetiji KORENIKA". Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.