Večgeneracijski center

Štorklja je simbol naše prelepe prekmurske dežele, simbol novega rojstva in dolgega življenja. Prinaša srečo in blaginjo. V tem je razlog, da smo prav po njej poimenovali večgeneracijski center, ki na Koreniki deluje že tretje leto. S tem so zgodbe ljudi Goričkega in Korenike dobile nove vsebine.

Večgeneracijski center Štorklja je več kot le prostor, kjer se ljudje ob različnih aktivnostih in delavnicah, kot so učenje madžarščine, kulinarične, ustvarjalne in delavnice za osebnostno rast, literarni večeri in predavanja, rekreativni pohodi po šalovskih gričih, ki ponujajo čudovite razglede na pokrajino, prepevanje v pevskem zboru ali igranje na orffova glasbila, povezujejo in družijo. Je varen in odprt prostor za pogovor, ki ponuja roko pomoči ali ramo, na katero se lahko nasloniš, in je prostor za nova poznanstva, prijateljstva, kar se odraža v tem, da vanj ljudje radi zahajajo in se vedno znova in znova vračajo.

Združuje vse starostne generacije, krepi medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost in na ta način dviguje zavedanje o pomenu življenja v sožitju, medgeneracijsko kakor tudi znotraj posamezne generacije. Večgeneracijski center Štorklja odpira svoja vrata za boljši jutri vsakomur.

Novice

28.04.2020

KORENIKA v času pandemije

Ko je človeštvo ugasnilo stroje in se umaknilo v svoje domove, je narava vzcvetela kot že dolgo ne.. >>

12.06.2018

SPROŠČANJE NA KORENIKINEM ZELIŠČNEM VRTU

Na Koreniki imamo velik zeliščni vrt, na katerem raste mnogo zelišč, ki imajo zdravilne učinke... >>

23.03.2018

VRTOVI NA KORENIKI

Zavest o ekoloških načinih ravnanja z zemljo, pridelovanja kakovostne hrane in zdravega življenjskega sloga... >>

Več novic >>

Prijava na e-novice

Podatke uporabljali izključno za namene promocije eko socialne kmetije, njenih aktivnosti in spletne prodaje. Iz e-novic se lahko kadarkoli odjavite.


Kmetijstvo Slovenija

Kontakt

Naslov: Socialna kmetija Korenika
Šalovci 86,

9204 Šalovci,
Slovenija
Telefon: +386 5 99 32 694
GSM: +386 70 752 559
E-naslov: info@korenika.si
Kmetijstvo Slovenija
PRIBINOVINA proizvodno in storitveno podjetje d.o.o., Šalovci 86, 9204 Šalovci